Monday, February 23, 2015

PETUA MEMUTIHKAN DAN MELEMBUTKAN KULIT.

Bismillahirrahmanirrahim....Kulit yang putih, gebu, lembut dan bersih adalah impian setiap insan lebih-lebih lagi golongan wanita. Kulit yang cantik, putih dan gebu menjadi dambaan setiap wanita kerana ianya secara automatik membuatkan seseorang wanita itu tampak berkeyakinan. Tetapi bukan mudah sebenarnya untuk memiliki kulit yang putih gebu ini. Dengan menggunakan jenama yang mahal untuk pembersih muka ianya hanya membantu dari luaran sahaja. Aspek yang perlu dititik beratkan ialah penjagaan dalaman. Antara petua  nenek moyang kita dahulu ialah :
  1. Minum Air Masak
Air masak amat penting dalam kehidupan kita seharian. Oleh sebab itu untuk kelihatan langsing dan cantik amat digalakkan mengamalkan meminum air masak paling kurang 2 liter sehari. Air masak amat penting kerana ianya membantu memastikan sistem dalaman berfungsi dengan baik. Oleh hal yang demikian, badan kita memerlukan air untuk membantu menggantikan sel-sel yang mati terutama sekali kulit kita. Kandungan air yang mencukupi dalam badan kita boleh menyebabkan kulit kita kelihatan cantik.

2. Air Beras
Setiap hari kita pasti memasak dan membasuh beras kan. Apa kata dari membuang sahaja air basuhan beras itu, kita gunakan untuk kecantikan. Air beras ini membantu anda untuk mendapatkan kulit wajah yang lembut dan cerah. Caranya ialah berendam atau membasuh wajah menggunakan air beras dan lakukannya dua kali sehari. Amalkan sentiasa untuk memiliki wajah yang putih dan lembut.

Kini dengan zaman teknologi sekarang dan arus pemodenan, supplement untuk kecantikan semakin terkenal dimata masyarakat. Tidak kira jenama apa, murah atau mahal tetapi mestilah yang dijamin halal, selamat dan bebas bahan kimia semakin menjadi rebutan. Antara supplement yang semakin popular sekarang ialah daripada produk Shaklee. Produk pencerahan dan kelembutan dari Shaklee sangat-sangat membantu untuk anda kelihatan cantik dan menawan dengan kulit yang cerah dan lembut. Antara supplement tersebut ialah

1. Vitamin C

Vitamin C sangat penting dalam proses pembaikan tisu kulit terutamanya bekas-bekas jerawat dan parut serta membantu menghasilkan kolagen dalam tubuh badan. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, rangka dan tulang rawan. Sebab itulah kalau kulit berkedut, kulit kurang anjal dan kelihatan garis-garis halus  ianya disebabkan kekurangan kolagen dalam badan.  Selain itu, Vitamin C bertindak sebagai antioksidan yang menghalang sel kulit dari cepat rosak dan musnah akibat radikal bebas seperti pencemaran udara, sinar UV dan sebagai agen pencerah dan pelembap kulit. Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit kelihatan lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama terjadinya jeragat.

 2. Energizing Soy Protein

 Sel kulit kita akan mati setiap 21 hari. Sel kulit yang baru akan tumbuh dan menggantikan sel kulit lama yang dah rosak atau mati. Jika sel kulit tak cukup sihat, itulah yang mengakibatkan kulit nampak kusam dan jika tumbuh jerawat, akan meninggalkan parut. Protein yang baik dan mencukupi sangat penting untuk hasilkan sel kulit yang sihat dan ESP mengandungi protein yang diperlukan oleh badan dalam bentuk yang paling mudah dan cepat diserap.

3. Collagen Powder

Collagen Powder diperbuat daripada tujuh bahan utama  yang membantu anda untuk kelihatan cantik dari luar dan dalam. Ianya memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selain daripada itu ianya membantu mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis halus yang kelihatan. Untuk kulit kelihatan remaja sentiasa, Collagen Powder membantu meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan dan bonusnya ianya membantu mencerahkan kulit dan meratakan kulit wajah

Dengan keadaan cuaca yang panas sekarang, amat berbaloi sekiranya anda memiliki supplement untuk menjaga kesihatan kulit anda untuk kelihatan putih, gebu, cantik dan menawan.


HUBUNGI UNTUK KONSULTANSI PERCUMA

Umi Khalsum Binti Saad
016 9800 440
umi khalsum/Aspirasi Ibu Sihat & Cantik ( fb/ fb page)No comments:

Post a Comment

Copyright to UMI KHALSUM
Designed by UMIESUEstudio 2015